2020-07-03

Glad sommar önskar Fasadgruppen!

Glad sommar önskar vi från Fasadgruppen! Ta hand om varandra, njut av ledigheten och alla vackra fasader!

LÄS MER
2020-06-26

Två nya styrelseledamöter i Fasadgruppen

Gunilla Öhman och Tomas Georgiadis nya styrelseledamöter i Fasadgruppen. 

LÄS MER
2020-06-22

Murpoolen sponsor till Team Rynkeby

Fasadgruppens dotterbolag Murpoolen är guldsponsor till Team Rynkeby, som är en del av ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer.

LÄS MER
2020-06-18

Glad midsommar!

Vi på Fasadgruppen vill önska er alla en underbar midsommar!

LÄS MER
2020-06-15

Fasadgruppen har inlett samarbete med Allsvenskan 2020

Fasadgruppen har ingått samarbete med Fotbollsallsvenskan 2020. Samarbetet innebär att Fasadgruppen Norden AB kommer att exponera sitt varumärke vid 15 matchtillfällen under säsongen med premiärvisning den 17 juni med matchen AIK-IFK Norrköping.

LÄS MER
2020-06-09

Hitta lugnet i sommar bland vackra miljöer

Den rådande Coronapandemin har saktat ner hela samhället. Krisen påverkar alla branscher, där många projekt ligger på is. Medan livet för många är på paus och med semestrar som börjar, vill vi inspirera till att uppmärksamma omgivningarna som redan finns. Fasader påverkar humöret mer än man kanske tror.

LÄS MER
2020-06-05

Från murarlärling till VD

Han började som murarlärling på 90-talet på Fasadgruppens dotterbolag STARK Fasadrenovering och har sedan dess tagit steg för steg mot toppen – inom ett och samma företag.

LÄS MER
2020-05-18

Per Sjöstrand ny styrelseordförande för Fasadgruppen

Per Sjöstrand, tidigare styrelseledamot i Fasadgruppens styrelse, har i samband med bolagets extrastämma valts till ny styrelseordförande. Detta som ett led i att intensifiera styrelsens arbete och förbereda bolaget inför nästa tillväxtfas. Per Sjöstrand efterträder Lars Nordin på Connecting Capital, som sitter kvar i styrelsen som ledamot.

LÄS MER
2020-05-04

Kontorsadministratör sökes till Malmö

Trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta som ”spindeln i nätet”? Våra bolag i Malmö behöver förstärka sitt kontor med en administratör.

LÄS MER
2020-05-04

​Fasadgruppens dotterbolag förvärvar Proos Mur & Puts

Mälardalens Mur & Puts AB, ett av Fasadgruppens dotterbolag, stärker sin verksamhet i Mälardalen genom förvärvet av Proos Mur & Puts AB.

LÄS MER
2020-04-28

Internationella Arbetsmiljödagen

I dag uppmärksammas den Internationella Arbetsmiljödagen för att främja säkra, hälsosamma och hållbara arbetsplatser. 

LÄS MER
2020-04-09

Glad Påsk önskar Fasadgruppen

Glad Påsk! Ta hand om varandra, njut av våren och våra vackra fasader!

LÄS MER
2020-03-17

Medvetet hållbarhetsarbete

Genom ett medvetet hållbarhetsarbete, finns bättre förutsättningar för att arbeta vidare med hållbarhetsfrågor. Fasadgruppen vill genom tydliga mål och långsiktighet, bidra till samhällsnyttan. 

LÄS MER
2020-03-04

Murarlärling kvalar till Yrkes-SM i murning

För Jesper Olsson 18 år, student och murarlärling, är det bråda dagar. Utöver sin praktik hos Murpoolen i Malmö och studier på Bygg och anläggningsprogrammet, laddar han även för att kvala in till Yrkes-SM i murning. 

LÄS MER
2020-03-04

​Kvalitets- och Miljöcertifierad koncern

Fasadgruppen fortsätter att satsa och utveckla sin verksamhet och arbetar samtidigt aktivt med miljö och kvalitet. Nu har alla dotterbolag i koncernen blivit godkända och certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Att arbeta systematiskt med fungerande arbetsprocesser inom dessa områden är en prioriterad fråga.

LÄS MER
2020-03-02

Murare och putsare sökes omgående till Kumla

Fasadgruppen växer ytterligare och behöver anställa fler omgående. Vårt dotterbolag Mellansvenska Fasad i Kumla söker murare och putsare omgående.

LÄS MER
2020-02-21

Fasadgruppen News - nytt nummer ute nu!

Andra numret av Fasadgruppens kundtidning är äntligen ute nu! Tidningen erbjuder en blandning av tips, nyheter, reportage om koncernens medarbetare, kunder, samarbetspartners och branschen i stort.

LÄS MER
2020-02-19

Fasadgruppen förvärvar Sterner Stenhus Fasad

Fasadgruppen, en av Nordens ledande helhetsleverantörer av hållbara fasader, har tecknat avtal om att förvärva fasadverksamheten tillhörande Sterner Stenhus Holding AB.

LÄS MER
2020-02-19

Murare sökes till Umeå

Vi expanderar och vårt dotterbolag Ume fasad i Umeå söker fler murare omgående.

LÄS MER
2020-02-18

Mälardalens Mur & Puts får i uppdrag att mura fasaden i Senapsfabriken

Fasadgruppens dotterbolag Mälardalens Mur & Puts har tecknat avtal med NCC om att vara med och bygga upp en del av en ny stadsdel i Kungsängen i norra Uppsala som omvandlas från industriområde till levande bostadsområde.

LÄS MER
2020-02-18

Murare sökes omgående i Varberg

Är du den vi söker? Fasadgruppen växer vidare. Vårt dotterbolag Frillesås Mur & Puts i Varberg söker murare omgående.

LÄS MER
2020-01-27

Fasadgruppen på Fastighetsmässan i Malmö

Fasadgruppen ställer återigen ut på Fastighetsmässan. Den här gången i Malmö den 26-27 februari. Det blir en möjlighet att träffa både befintliga och nya kunder samt ett tillfälle att berätta om hur vi, som Sveriges största fasadkoncern med lokalt förankrade bolag, kan hjälpa våra kunder med en trygghet i hela affären. 

LÄS MER
2020-01-24

Fasadgruppen går med i Håll Nollan – samverkan för noll olyckor i byggbranschen

Håll Nollan är en medlemsorganisation som driver utvecklingsarbete inom bygg- och fastighetsbranschen med fokus på säkerhet och arbetsmiljö. Tillsammans arbetar medlemsföretagen mot den gemensamma visionen – att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser. 

LÄS MER
2020-01-20

Vi bygger för framtiden

Visionen för oss på Fasadgruppen är att skapa hållbara fasader för att kunna bidra till ett mer varaktigt och beständigt samhälle. Vi ser framför oss ett samhälle med vackra byggnader och god livsmiljö för alla människor.

LÄS MER
2020-01-07

Fasadgruppen rekryterar Casper Tamm som ny CFO

Fasadgruppen fortsätter att fokusera på tillväxt. Fasadgruppen förstärker företagsledningen genom att utse Casper Tamm som ny CFO. Han kommer närmast från bostadsutvecklingsföretaget SSM Holding AB och tillträder sin tjänst senast under andra kvartalet 2020.

LÄS MER
2019-12-20

God Jul & Gott Nytt År!

Tack för ett fantastiskt år! Vi önskar alla våra kunder, medarbetare och samarbetspartners en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

LÄS MER
2019-12-16

Murare sökes

Vi expanderar och vårt dotterbolag Fasadteknik i Nyköping söker fler murare omgående.

LÄS MER
2019-12-13

Fasadgruppen går in i nytt segment och förvärvar Karlaplans Plåtslageri

Fasadgruppen har förvärvat Karlaplans Plåtslageri AB i Stockholm och stärker därmed sitt kunderbjudande med en helhetspartner inom plåt och tätskiktsarbeten. Karlaplans Plåtslageri arbetar med de flesta typer av utvändiga plåt och tätskiktsmaterial på tak, fasader, terrasser och gårdar.

LÄS MER
2019-12-04

Fasadgruppen erhåller kulturhantverksstipendier

Kulturhantverksstipendiet 2020 gavs till fem hantverkare inom murning och putsning varav två stipendiater kommer från Fasadgruppens dotterbolag, Valvet Fasad i Stockholm och Mellansvenska Fasad i Kumla. Stipendiet bidrar till att bevara och främja yrkesskickligheten hos murare som krävs för underhållet av historiska byggnader.

LÄS MER
2019-11-27

Murare och hela murarlag sökes omgående till Stockholm, Uppsala och Norrtälje

Vi expanderar och vårt dotterbolag Mälardalens Mur & Puts söker fler murare eller murarlag omgående.

LÄS MER
2019-11-22

Milstolpe för Fasadgruppen - expanderar till Danmark och når en miljard i omsättning

Fasadgruppen förvärvar P. Andersen & Søn i Danmark och bildar därmed Nordens största fasadkoncern. P. Andersen & Søn Entreprise A/S är Fasadgruppens första förvärv utanför Sverige. I och med förvärvet passerar även koncernen en miljard i omsättning.

LÄS MER
2019-11-18

Därför behöver fasader renoveras regelbundet

Väder och vind, såväl som tidens tand tär på alla fasader i Sverige. Frost- och fuktskador, klotter och sönderfall är alla anledningar till varför renoveringar är nödvändiga. En hel och ren fasad lyfter ett område rejält och är inte bara estetiskt tilltalande, utan kan även ha positiva effekter på samhället.

LÄS MER
2019-11-04

Möt oss på Fasadforum

Fasadgruppen finns på plats på Fasadforum den 14 november på Folkets Hus. Fasadforum är en arena för nätverk och kunskap kring fasader som arrangeras av SPEF, branschföreningen för murat och putsat byggande. Dagen bjuder på föreläsare på temat långsiktighet och mingel med folk i branschen.

LÄS MER
2019-10-23

Inspirationskonto på Instagram

Fasadgruppen har öppnat ett inspirationskonto på Instagram. Syftet med kontot är att enkelt få se olika referensprojekt i koncernen.

LÄS MER
2019-10-21

Kolfiberförstärkning av Helsingborgs Lasarett

Kolfiberförstärkning är smart och kan helt och hållet ersätta stålbalken.

LÄS MER
2019-10-11

Fasaden berättar en historia

Efterfrågan på autentiska miljöer är stor. Fastigheternas fasader har stor betydelse för både fastighetsägaren och för hela stadsmiljön. En äldre fasad berättar en historia och ger karaktär till ett område. 

LÄS MER
2019-10-04

Kontorsassistent sökes till Stockholm

Trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta som ”spindeln i nätet”? Vårt dotterbolag behöver förstärka sitt kontor i Stockholm med en administratör.

LÄS MER
2019-10-01

Instalcos VD Per Sjöstrand om framgångsnycklar, engagemang och rollen i Fasadgruppens styrelse

Närbild av Per Sjöstrand, styrelseledamot i Fasadgruppen, grundare och VD på det börsnoterade företaget Instalco som är en av nordens ledande installationsföretag med 60 olika bolag och en omsättning på närmare 5 miljarder kronor.

LÄS MER
2019-09-30

Ny styrelseledamot i Fasadgruppen

Styrelsen i Fasadgruppen Sverige AB meddelar att Ulrika Dellby föreslås som ny styrelseledamot. Ulrika Dellby tillträder sitt styrelseuppdrag i oktober.

LÄS MER
2019-09-25

Muraren Jesper Colbrand om yrket, hantverket och gemenskapen

För Jesper Colbrand 24 år, murare på Karlssons Fasadrenovering, var steget till att utbilda sig till murare inte så långt med tanke på att muraryrket sträcker sig flera generationer bak i tiden.

LÄS MER
2019-09-20

Fasadgruppens dotterbolag förvärvar Åsälvs Mureri

Frillesås Mur & Puts AB, ett av Fasadgruppens dotterbolag, stärker sin verksamhet i Göteborgsregionen genom förvärvet av Åsälvs Mureri AB. Företaget är idag baserat i Långås, men kommer att flytta in till Frillesås Mur & Puts kontor i Varberg.

LÄS MER
2019-09-11

Fasadgruppens dotterbolag nominerad till Årets Fasad

STARK Fasadrenovering, ett av Fasadgruppens dotterbolag, är nominerad till byggbranschens stora pris Årets Fasad, för sitt gedigna fasadarbete av Grand Hôtel i Stockholm. 

LÄS MER
2019-09-09

Miljö och kvalitet i fokus

Fasadgruppen fortsätter att utveckla sin verksamhet och arbetar samtidigt aktivt med miljö och kvalitet. Nu är vi godkända och certifierade enligt ISO 9001 och 14001.

LÄS MER
2019-09-04

Fasadgruppen växer norrut genom förvärv av Ume fasad AB

Ume fasad AB har gått med i Fasadgruppen och koncernen stärker därmed sin geografiska position i norra Sverige. Huvudsakliga tjänster är murnings- och putsarbeten samt olika typer av renoveringar. Det geografiska upptagningsområdet är Norrland.

LÄS MER
2019-08-27

Fasadgruppen lanserar kundtidning

Fasadgruppen är inne i en expansiv fas och sedan starten 2016 har mer än 14 bolag inom mur- och putsbranschen gått med i koncernen. Nu lanserar Fasadgruppen ett inspirationsmagasin.

LÄS MER
2019-08-20

Fasadgruppen ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg

Fasadgruppen ställer för första gången ut på Fastighetsmässan. Det blir en möjlighet att träffa både befintliga och nya kunder samt ett tillfälle att berätta om hur vi, som Sveriges största fasadkoncern med lokalt förankrade bolag, kan hjälpa våra kunder med en trygghet i hela affären.

LÄS MER
2019-08-19

Fortsatt expansion med Fasadteknik i Nyköping

Fasadgruppen har förvärvat Fasadteknik i Nyköping AB och stärker därmed ytterligare sin position i Östra Sverige med geografiskt fokus kring Östergötland, Södermanland och Stockholm.

LÄS MER
2019-08-12

Mellansvenska Fasad går med i Fasadgruppen

Fasadgruppen växer inom mur-och puts genom Mellansvenska Fasad, Lars Svensson AB. Genom Mellansvenska expanderar Fasadgruppen inom affärsområde Väst och blir större inom mur- och puts.

LÄS MER
2019-08-01

Fasadgruppen rekryterar Affärsutvecklare

Claes Rosenqvist har anställts som Affärsutvecklare och kommer att fokusera på företagets utveckling och tillväxt i samråd med kunder och samarbetspartners.

LÄS MER
2019-07-11

Glad sommar!

Fasadgruppen önskar kunder och samarbetspartners en riktigt skön och avkopplande sommar!

LÄS MER
2019-06-26

Redovisningsekonom sökes

Är du ekonom? Nu söker vårt dotterbolag Mälardalens Mur & Puts en redovisningsekonom med placering i Kungens kurva.

LÄS MER
2019-06-20

Glad midsommar!

Glad midsommar önskar vi på Fasadgruppen!

LÄS MER
2019-06-14

Fortsatt expansion med Allt i murning i Karlshamn AB

Allt i murning i Karlshamn AB har funnits över 40 år i branschen och utför mur- och putsarbeten, med allt från tegel- och putsfasader till väggar och stommar – både nybyggnationer och renoveringar.

LÄS MER
2019-05-27

Fasadgruppens delar ut pris på Elitloppet

Missle Hill och kusken Örjan Kilhström vann V75/6 som Fasadgruppen sponsrade igår på Elitloppet.

LÄS MER
2019-05-20

Besök vårt showroom

Välkommen att besöka vårt showroom i Malmö. Här visar vi olika materialval från våra främsta samarbetspartners.

LÄS MER
2019-05-17

Hållbara och rena fasader med ångtvätt

En fasad med grov struktur och hårt ingrodd smuts, blir med 150 graders ånga som ny.

LÄS MER
2019-05-13

Fasadgruppen V75-partner till Elitloppet

Fasadgruppen har ingått i partnerskap med Elitloppet – ett av världens största och mest prestigefyllda travlopp – och kommer att sponsra ett av V75-loppen.

LÄS MER
2019-05-06

Per Sjöstrand föreslås som ny ledamot i Fasadgruppens styrelse

Styrelsen i Fasadgruppen Sverige AB meddelar att Per Sjöstrand, VD för Instalco, föreslås som ny styrelseledamot.

LÄS MER
2019-05-02

Fasadgruppen ny partner till Svenska Handbollslandslaget

Fasadgruppen har ingått i partnerskap med Svenska Handbollslandslaget och stödjer affärsnätverket Framtidslandslaget som är ett nätverk som förenar affärsnytta med svensk landslagshandboll.

LÄS MER
2019-04-30

Administratör sökes till Varberg

Trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta som ”spindeln i nätet” ? Vårt dotterbolag behöver förstärka sitt kontor i Varberg med en administratör.

LÄS MER
2019-04-18

Glad påsk!

Glad påsk önskar vi på Fasadgruppen!

LÄS MER
2019-04-15

Fasadgruppen rekryterar Anders Drakes som Senior Rådgivare

Anders Drakes är en rutinerad och erfaren förgrundsfigur inom den svenska fasadvärlden och har under lång tid varit verksam inom Puts- och Plattsättningsaktiebolaget som VD och delägare. På Fasadgruppen kommer han arbeta som Senior Rådgivare.

LÄS MER
2019-04-09

Prisbelönt bygge i Trelleborg

Murpoolen och Malmö Mur & Puts, har i samarbete med Midroc och Alsingevallen, murat 3 flerbostadshus med 60 bostäder i centrala Trelleborg.

LÄS MER
2019-04-08

Hållbara och vackra fasader i Jönköping

Karlssons Fasadrenovering har i uppdrag och samarbete med Peab, slutfört en energieffektiv och fuktsäker fasadbyggnation i Jönköping.

LÄS MER
2019-04-02

Fasadgruppen stödjer Svenska Parasportförbundet

Vår ambition är att arbeta långsiktigt och hållbart i allt vi gör och i alla våra samarbeten. Det gör vi för att vi aktivt vill medverka till en positiv utveckling för vårt samhälle och nästa generation. Därför har Fasadgruppen valt att stödja det Svenska Parasportförbundet.

LÄS MER
2019-03-29

Fasadgruppen växer med balkongrenoveringsbolag

Simtuna har tillsammans med grundaren Björn Selldén i spetsen, mer än 25 års erfarenhet av alla typer av betongrenoveringar med huvudsaklig inriktning mot balkongarbeten och loftgångsarbeten. Simtuna har en stark tjänsteplattform och position i Stockholmsområdet.

LÄS MER
2019-03-20

Eldrivna tegelkärror till Fasadgruppen

Fasadgruppen investerar i eldrivna tegelkärror för en hållbar arbetsmiljö.

LÄS MER
2019-02-21

Invändig renovering av Fredrikskyrkan

Karlssons Fasadrenovering har gjort en fantastisk invändig renovering av Fredrikskyrkan i Karlskrona.

LÄS MER
2019-02-13

Valvet Fasad

Fasadgruppen lanserar Valvet Fasad

LÄS MER
2019-02-04

Ny VD & Koncernchef

Fasadgruppens styrelse har utsett Pål Warolin till VD och koncernchef för Fasadgruppen från och med den 4 februari 2019.

LÄS MER
2018-11-22

Fasadforum 2018

Branschföreningen för murat- och putsat byggande, SPEF, anordnade sitt första Fasadforum på Moderna Muséet i Stockholm där Fasadgruppen deltog som utställare.

LÄS MER
2018-10-29

SPEF lanserar film med Malmö Mur & Puts medverkande

Klicka på "Läs mer" för att hitta länken till videon.

LÄS MER
2018-10-25

Frillesås Mur & Puts ansluter till Fasadgruppen

Frillesås Mur & Puts grundades 1989 med Morgan Dragstedt i spetsen och har sedan dess utfört mur- och putsarbeten, med allt från tegel- och putsfasader till väggar och stommar, vid nybyggnationer och renoveringar runt om i Halland och Göteborg. Idag drivs företaget av Morgan Dragstedt och Björn Ande

LÄS MER
2018-10-19

Valbo Fasad går med i Fasadgruppen

Valbo Fasad grundades av Ingvar Eriksson på 1970-talet och har sedan dess i huvudsak bedrivit puts och murningsarbeten. Idag drivs företaget av Andreas Bendrik och Jonas Glaas och omsätter ca 100 miljoner med ca 50 medarbetare.

LÄS MER
2018-10-10

Fasadgruppen rekryterar ny Inköps- och Försäljningschef

Som ett led i vår fortsatta satsning av att centralisera vissa funktioner inom koncernen, har vi anställt Anders Planensten som Inköps- och Försäljningschef.

LÄS MER
2018-10-04

Ny Marknadschef för Fasadgruppen

Som ett led i vår satsning av att centralisera vissa funktioner inom koncernen, har vi anställt Michèle Ferrari som marknadschef med start den 8 januari.

LÄS MER
2018-10-03

Connecting Capital förvärvar majoriteten i Fasadgruppen Sverige AB

Stockholm, 12 juni 2018 - Connecting Capital Sweden AB är ett familjekontrollerat investeringsföretag som idag har förvärvat 57,9 % av Fasadgruppen Sverige AB (”Fasadgruppen”).

LÄS MER

Fasadgruppen växer med ytterligare ett förvärv

Fasadgruppen växer i Malmöområdet/Skåne genom förvärv av Malmö Mur & Puts. Bolaget utför mur- och putsarbeten inom nybyggnation och renovering.

LÄS MER

Fasadgruppen tar rikstäckande grepp - ny position i Västsverige!

Fasadgruppen Sverige befäster sin position som marknadsledare inom fasadbranschen och blir nu störst, inte bara till geografisk täckning utan även till omsättning. Genom förvärv av Johns Bygg & Fasad, med säte i Göteborg, så fortsätter den strategiska tillväxten. Nu hanterar vi entreprenaduppdrag i hela Sverige.

LÄS MER