Publicerad 2020-06-22

Murpoolen guldsponsor till Team Rynkeby

Fasadgruppens dotterbolag Murpoolen är guldsponsor till Team Rynkeby, som är en del av ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer.


Team Rynkeby - God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.

Team Rynkeby grundades år 2002 i Danmark, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, men även andra företag visade sitt stöd. Deltagarna i historiens första Team Rynkeby-lag var faktiskt så duktiga på att skaffa sponsorer att man fick ett överskott på 44 500 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare.

2 100 cyklister i åtta länder
Idag består Team Rynkeby av 2 100 motionscyklister och 550 medhjälpare fördelat på 57 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz.
 
Pengarna går till barn med allvarliga sjukdomar
Under största delen av ett år ska deltagarna inte bara klara av att cykla dryga 1 200 km till Paris – de förpliktigar sig också till att göra en insats för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

Läs mer om projektet här: https://bit.ly/2NklYgi

För mer information, kontakta:
ruben@murpoolen.se