Aktuellt

Alla Aktuellt
Shutterstock 1087932311
16 juli 2021

Fasadgruppen genomför omfattande renovering av 142 radhus i Åneby i Norge

Fasadgruppens dotterbolag DVS Entreprenør har fått i uppdrag att utföra en omfattande renovering av 142 radhus i Åneby, norr om Oslo. Uppdragsgivare är bostadsrättsföreningen Bliksrud.

Gamla Stan Global Compact
14 juli 2021

Fasadgruppen ansluter sig till Global Compact

Fasadgruppen har som vision att skapa hållbara fasader, för att bidra till ett mer varaktigt och beständigt samhälle med vackra byggnader och god livsmiljö för människor. Som ett led i sitt fortsatta hållbarhetsarbete ansluter sig nu Fasadgruppen till FN:s hållbarhetsinitiativ Global Compact.

Glad Sommar Fasadgruppen 2021
9 juli 2021

Trevlig sommar önskar Fasadgruppen!

Trevlig sommar önskar vi alla våra kunder, leverantörer och samarbetspartners! Njut av ledigheten och alla vackra fasader!

Husby Takplåtslageri
7 juli 2021

Fasadgruppen stärker erbjudandet inom plåt genom förvärv av Husby Takplåtslageri

Fasadgruppen fortsätter stärka sitt erbjudande i Mälardalen genom förvärv av Husby Takplåtslageri & Ventilation AB (”Husby”).

Er Jill
6 juli 2021

Fasadgruppen växer i Göteborg genom förvärv av plåtslageriet Er-Jill

Fasadgruppen förvärvar de väletablerade plåtslageribolagen Er-Jill Byggnadsplåt AB och Er-Jill Service AB (tillsammans ”Er-Jill”).

Markus Broman Eklunds Glas Och Pål Warolin Fasadgruppen (1)
1 juli 2021

Fasadgruppen stärker erbjudandet med aluminium- och glasfasader genom förvärv av Eklunds Glas

Fasadgruppen förvärvar Hans Eklund Glasmästeri AB (”Eklunds Glas”) med specialistkompetens inom aluminium- och glasfasader.

Glad Midsommar Fasadgruppen 2021
24 juni 2021

Glad midsommar!

Ha en underbar midsommar och ta hand om varandra! 

Brf Kungsberget Smartfront
22 juni 2021

Fasadgruppen får uppdrag av Riksbyggen att energirenovera Brf Kungsberget

Fasadgruppens dotterbolag SmartFront AB har fått i uppdrag av Riksbyggen att genomföra en omfattande exteriörrenovering och energieffektivisering av Brf Kungsberget i Linköping. Projektet omfattar totalentreprenad på 8 fastigheter med totalt 98 lägenheter. Arbetet påbörjas omgående och ska vara klart i början av 2023.

Åby Fasad
22 juni 2021

Fasadgruppen växer i Östergötland genom förvärv av Åby Fasad

Fasadgruppen har ingått avtal om att förvärva Östergötlands största mur- och putsfirma Åby Fasad med stark lokal marknadsposition i Norrköping, Linköping och Finspång.

Gregers Kvartal Bild USBL
11 juni 2021

Fasadgruppen i avtal med AF Gruppen AS för fasadarbete i flerfamiljshus

Fasadgruppens dotterbolag Mjøndalen Mur & Puss i Norge har tecknat avtal med AF Gruppen AS avseende fasadarbeten i nyproduktion av flerfamiljshus i Løren i Oslo. Projektet ska uppföras på uppdrag av Lørenveien 51 AS, som är samägt av Eiendomsplan och USBL.

Shutterstock 1300171606
11 juni 2021

Vi söker nu en Acqusition Associate till Fasadgruppen

Vi söker nu en Acqusition Associate till Fasadgruppen, där du kommer rakt in i hjärtat av affären och får vara med där det händer.

Borgholm
8 juni 2021

Ramavtal från Statens fastighetsverk avseende puts- och murverks reparationer

Fasadgruppens dotterbolag AB Karlssons Fasadrenovering har fått förnyat och utökat förtroende och tilldelats ramavtal från Statens fastighetsverk avseende puts- och murverks reparationer. Ramavtalet omfattar löpande fasadrenovering i Kalmar, Öland/Borgholm och Växjö/Huseby.

Koncernredovisningschef
7 juni 2021

Sökes koncernredovisningschef till Fasadgruppen!

Vill du arbeta i Nordens största fasadkoncern och vara en del i vår strävan av ett mer energieffektivt, vackert och hållbart samhälle? Välkommen att söka tjänsten som vår koncernredovisningschef!

Byens 1200Px
28 maj 2021

Fasadgruppen stärker erbjudandet i Danmark genom förvärv av Byens Tag & Facade

Fasadgruppen förvärvar Byens Tag & Facade (”Byens”), en välrenommerad entreprenörfirma med fokus på renovering av tak, fönster och fasad.

Stefan Smartfront
28 maj 2021

Årets affärslivspris 2021

Stefan Forsberg, VD på Fasadgruppens dotterbolag SmartFront, har tilldelats EskilstunaKurirens Affärslivspris 2021, för sin vilja att förbättra miljön.

Bertramjordet
26 maj 2021

Fasadgruppen har tecknat nytt avtal med Brf Bertramjordet för fasadarbete i flerfamiljshus

Fasadgruppens dotterbolag DVS Entreprenør har tecknat nytt avtal med Brf Bertramjordet avseende renovering av flerfamiljshus i Homlia söder om Oslo.

DSC00285
21 maj 2021

Fasadgruppen slår samman ställningsbolagen Rapid och Robust

Fasadgruppens dotterbolag Robust Hyrställningar kommer att fusioneras med dotterbolaget Rapid Hyrställning i syfte att skapa en effektiv ställningsaktör med stark marknadsposition i Mälardalen.

Brf Högsäter 18058 152
18 maj 2021

Delårsrapport januari-mars 2021

Fasadgruppen har idag publicerat sin delårsrapport för första kvartalet 2021.

RSM Facade
12 maj 2021

Fasadgruppen etablerar sig i Stavanger genom två nya förvärv

Fasadgruppen fortsätter att expandera i Norge och etablerar sig i Stavanger genom förvärv av de två bolagen RSM Fasade AS (”RSM”) och Rogaland Blikk AS (”RB”).   

Engman Tak (1)
12 maj 2021

Fasadgruppen stärker sitt erbjudande i västra Sverige genom förvärv av Engman Tak

Fasadgruppen förvärvar Engman Tak, en av västra Sveriges äldsta takentreprenörer med stark lokal marknadsposition i Göteborg, Uddevalla och Borås.

Fasadgalan Pokaler
11 maj 2021

Fasadgruppens Fasadgala 2021

Idag har vi samlat alla våra dotterbolag i Fasadgruppen till den första upplagan av Fasadgalan – Nordens viktigaste fasadpris.

Linkedin 1200X629px
29 april 2021

Fasadgruppen News - nytt nummer ute nu!

Fjärde numret av Fasadgruppens kundtidning är äntligen ute nu! Tidningen bjuder på en blandning av tips, nyheter, reportage om koncernens medarbetare, kunder, samarbetspartners och branschen i stort.

Allsvenskan 2021
19 april 2021

Fasadgruppen fortsätter stötta Allsvensk fotboll

Fasadgruppen fortsätter att stötta olika aktiviteter som får Sverige att röra på sig. Fotboll har en bred förankring och engagerar människor, oavsett ålder, kön, ursprung och samhällsklass. 

Slottsruin SFV
15 april 2021

Fasadgruppen i nytt ramavtal med Statens fastighetsverk avseende mur- och putsarbete

Fasadgruppens dotterbolag STARK Fasadrenovering har tilldelats ytterligare ett ramavtal från Statens fastighetsverk avseende mur- och putsarbete. Ramavtalet omfattar löpande fasadrenovering i Rosersberg och Södermanland. Avtalet löper under två år.

EEF Logga För Medlemmar 1 (5)
13 april 2021

Fasadgruppen medlem i Energieffektiviserings- företagen (EEF)

Energismarta renoveringar är en prioriterad fråga för oss och vi har som många andra stora företag ett ansvar att bidra till ett mer varaktigt samhälle med energieffektiva lösningar och ett fungerande energisystem. Som ett led i vårt hållbarhetsarbete har Fasadgruppen blivit medlem i Energieffektiviseringsföretagen (EEF). 

99000 Timmar
13 april 2021

Vad lämnar vi efter oss?

Följ med muraren Pirre på Mälardalens Mur & Puts, för att ta reda på hur mycket man lämnar efter sig under ett yrkesliv.

Häggvik, Sollentuna
9 april 2021

Fasadgruppen i avtal med Lindbäcks Bygg AB för fasadarbete i flerfamiljshus

Fasadgruppens dotterbolag Valbo Fasad har tecknat avtal med Lindbäcks Bygg AB avseende nyproduktion av flerfamiljshus i södra Häggvik i Sollentuna, som ska uppföras på uppdrag av ALM Småa Bostad.

Naturhistoriska Bdf V.2
8 april 2021

Fönsterrenovering av Norra Tornet på Naturhistoriska riksmuseet

Bruske/Delér Fönsterrenoveringar har tilldelats ytterligare ett ramavtal inom fönsterrenovering och energieffektivisering från Statens Fastighetsverk. Ramavtalet gäller Norra Tornet av Naturhistoriska riksmuseet. Projektet startar omgående och planeras vara klart i augusti. 

Glad Påsk Fasadgruppen 2021
1 april 2021

Glad påsk önskar Fasadgruppen!

Glad påsk önskar vi alla kunder, medarbetare, leverantörer och samarbetspartners!

BDF SFV' 2
31 mars 2021

Fasadgruppen i nytt ramavtal med Statens Fastighetsverk inom fönsterrenovering

Fasadgruppens dotterbolag Bruske/Delér Fönsterrenovering (”BDF”) har tilldelats ytterligare ett ramavtal inom fönsterrenovering från Statens Fastighetsverk. Ramavtalet omfattar löpande fönsterunderhåll i fyra olika områden och löper under fyra år.

Nyøstergade01
29 mars 2021

Akustikputs på radhus i Ny Østergade

Fasadgruppens dotterbolag P. Andersen & Søn i Danmark, har varit ansvariga för fasaden med akustikputs på ett antal radhus på Ny Østergade i Köpenhamn - en komplex uppgift som ställde höga krav på både planering och utförande.

Pål Warolin Fasadgruppen
26 mars 2021

Aktiespararnas digitala temakväll Förvärvsstjärnor

Tidigare i veckan presenterade vår vd Pål Warolin Fasadgruppen på Aktiespararnas digitala temakväll Förvärvsstjärnor.

Thomas Kruse Peter Leek
23 mars 2021

Fasadgruppen stärker marknadspositionen i Närke genom förvärv av Mur & Puts i Örebro

Fasadgruppen förvärvar Mur & Puts i Örebro AB (”M&P”), en väletablerad aktör med stark lokalanknytning i Närke.

Byggforetagen Hallbarhet 1024X682
19 mars 2021

Fasadgruppen ansluter sig till Färdplan 2045

Fasadgruppen har anslutit sig till Färdplan 2045 som verkar för en hållbar, klimatneutral och konkurrenskraftig bygg- och anläggningssektor 2045. Inom ramen för regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige har bygg- och anläggningssektorn tillsammans samlats kring en gemensam plan för att uppnå målet.

Shutterstock 613912244 LOW
11 mars 2021

SmartFront - skapar energismarta fastigheter

 De har en innovativ lösning där tilläggsisolering av husfasader och fönster kombineras med installation av ventilation. Energiförbrukningen går ner och ett större luftombyte gör att inomhusmiljön blir bättre.

Köpenhamnsgård8
10 mars 2021

Frillesås Mur & Puts en del i nominerat projekt om Årets vackraste nyproduktion 2020

BRF Köpenhamnsgård 2 är nominerat till Årets vackraste nyproduktion 2020 av Arkitektupproret, där Fasadgruppens dotterbolag Frillesås Mur & Puts har varit med och gjort fasaden. 

M9251 1 AS 019
9 mars 2021

Murare sökes omgående i Göteborg/Halland

Är du den vi söker? Frillesås Mur & Puts i Varberg söker murare omgående till Göteborg och Halland.

Peter Andersen
24 februari 2021

Fasadgruppen utser Peter Andersen som Affärsområdeschef i Danmark

Fasadgruppen har utsett Peter Andersen, VD för Andersen & Søn som är ett av Fasadgruppens dotterbolag, som Affärsområdeschef i Danmark. Peter kommer att arbeta med att vidareutveckla Fasadgruppens närvaro och erbjudande i Danmark samt säkerställa samarbetet och utväxlingen mellan bolagen i koncernen.

Fasadgruppen 1080X1080
24 februari 2021

Fasadgruppen nominerade till Nordic Digital PR Award

Fasadgruppen är en av finalisterna i kategorin Newsroom of the Year i Nordic Digital PR Awards. Vinnaren tillkännages den 17 mars.

Pål Warolin, Martin Viklander Och Peter Johansson
19 februari 2021

Fasadgruppen stärker sitt erbjudande i Stockholm genom förvärv av Bruske/Delér Fönsterrenoveringar

Fasadgruppen förvärvar Bruske/Delér Fönsterrenoveringar AB (”BDF”), en specialiserad fönsterrenoverare med verksamhet i framför allt Stockholm.

Tello
19 februari 2021

Fasadgruppen växer genom förvärv av takservicebolaget Tello

Fasadgruppen förvärvar Tello Service Partner AB (”Tello”), ett väletablerat takservicebolag med fokus på takläggning, renovering och målning av tak.

Fasadgruppen Tegelbilder
18 februari 2021

Bokslutskommuniké 2020

Fasadgruppen har idag publicerat sin bokslutskommuniké för 2020. VD och koncernchef Pål Warolin kommenterar året och det fjärde kvartalet:

Solcellslösning
16 februari 2021

Fasadgruppen i miljötekniksamarbete med Aprilice

Fasadgruppen har ingått ett samarbetsavtal med Sveriges största oberoende solcellsaktör Aprilice. Genom avtalet kommer samtliga av Fasadgruppens dotterbolag kunna erbjuda sina kunder att installera solceller som en del av pågående projekt, främst större renoveringar.

Södra Jordbrovägen
12 februari 2021

Fasadgruppen renoverar miljonprogramhus åt Haninge Bostäder

Fasadgruppens dotterbolag Sterner Stenhus Fasad har fått i uppdrag av det kommunala bostadsföretaget Haninge Bostäder att renovera fyra bostadshus i Jordbro som uppfördes som en del av miljonprogrammet under slutet av 60-talet. Projektet kommer att pågå under två år.

Stjärnhusen Västra Frölunda
11 februari 2021

Fasadgruppen får uppdrag av Balder att renovera Stjärnhusen i Västra Frölunda

Fasadgruppens dotterbolag Johns Bygg & Fasad har fått i uppdrag av Balder att genomföra exteriörrenoveringar på de så kallade Stjärnhusen i Västra Frölunda. Projektet omfattar 13 hus och renoveringarna ska vara klara i början av 2022.

Jonas Englund Projektledare Karlaplans Plåtslageri
9 februari 2021

Karlaplans Plåtslageri varnar för istappar som faller från taken

Nu när det varit både kyligt och soligt i Stockholm har Fasadgruppens dotterbolag Karlaplans Plåtslageri fått en del att göra.

Medarbetare
8 februari 2021

Entreprenadingenjör/ Projektingenjör sökes till Karlshamn

Vill du arbeta i en bred och varierad roll med goda utvecklingsmöjligheter? Som entreprenadingenjör hos vårt dotterbolag Allt i murning, får du möjlighet att skaffa dig erfarenhet inom området och axla en nyckelroll på företaget. 

Jennie Sundberg
1 februari 2021

Fasadgruppen rekryterar Jennie Sundberg som HR-chef

Som ett led i att stärka Fasadgruppens centrala stödfunktioner till sina dotterbolag har Jennie Sundberg anställts som HR-chef. Jennie kommer att utveckla gemensamma processer inom koncernen, ansvara för arbetsmiljöfrågor samt stödja dotterbolagen i HR-frågor. Hon kommer att ingå i koncernledningen och sitta på huvudkontoret i Stockholm.

Mjøndalen Mur & Puss
29 januari 2021

Fasadgruppen växer i Norge genom förvärv av Mjøndalen Mur & Puss AS

Fasadgruppen förvärvar Mjøndalen Mur & Puss AS (”MMP”), ett av Norges största murarföretag med en stark marknadsposition i Oslo med omnejd.

Peter Polland Affärsområdeschef Fasadgruppen (3)
27 januari 2021

Fasadgruppen rekryterar Peter Polland som Affärsområdeschef i öst

Fasadgruppen har rekryterat Peter Polland som ny Affärsområdeschef i öst. Peter kommer att ingå i koncernledningen och arbeta med att vidareutveckla Fasadgruppens erbjudande i öst samt säkerställa samarbetet och utväxlingen mellan bolagen i koncernen. Han kommer närmast från Peab Sverige AB, där han bland annat har arbetat som distriktschef och arbetschef inom Peab Byggservice.

Förvärv Mölnlycke Mur & Puts
26 januari 2021

Fasadgruppen stärker sin verksamhet i väst genom förvärv av Mölnlycke Mur & Puts

Fasadgruppens dotterbolag Frillesås Mur & Puts AB stärker sin verksamhet genom ett inkråmsförvärv av Mölnlycke Mur & Puts AB.

Ryhov1 Webb
25 januari 2021

Karlssons Fasadrenovering en del i projekt som vann Stadsbyggnadspriset 2020

Stadsbyggnadspriset 2020 tilldelas den nya byggnaden på Länssjukhuset Ryhov där Fasadgruppens dotterbolag Karlssons Fasadrenovering murade fasaden. 

Karlbergs Slott
21 januari 2021

Renovera kulturhistorisk byggnad

Att renovera en kulturhistorisk byggnad från 1600-talet kräver sin varsamhet och kunskap. Läs mer om när Karlaplans Plåtslageri fick det ärofyllda uppdraget att lägga om taket på Karlbergs slott.

God Jul Fasadgruppen 2020 (1)
21 december 2020

God Jul & Gott Nytt År!

Tack för ett händelserikt år! Vi önskar alla våra kunder, medarbetare, samarbetspartners och aktieägare en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Johan Claesson (1)
16 december 2020

Fasadgruppen rekryterar Johan Claesson som Affärsområdeschef i väst

Fasadgruppen har rekryterat Johan Claesson som ny Affärsområdeschef i väst. Johan kommer att ingå i koncernledningen och arbeta med att vidareutveckla erbjudandet i västra Sverige samt samarbetet och utväxlingen mellan bolagen i koncernen. Han kommer närmast från STO Scandinavia AB, där han har arbetat som Affärsområdeschef för Fasad och Interiör.

Bo Punkt
15 december 2020

Fasadgruppen i avtal med JSB Construction AB för fasadarbeten i flerfamiljshus

Fasadgruppens dotterbolag Karlssons Fasadrenovering har tecknat ett 3-årigt riksavtal med JSB Construction AB avseende deras konceptbostäder Bo Punkt och Bo Lamell, som ska uppföras på uppdrag av Sveriges Allmännytta. Arbetena kommer att utföras över hela Sverige och därmed engagera flera bolag inom Fasadgruppen.

Rb Banner Linkedin 1200X628 Px
11 december 2020

Ge en julklapp som här och nu förändrar barns liv

I år har vi skänkt en julgåva till Rädda Barnen och deras arbete för att göra barns liv bättre. Gör det ni också.

Fasadgruppen 20201202 Linkedin
9 december 2020

Första dag för handel i Fasadgruppens aktier på Nasdaq Stockholm

Handeln på Nasdaq Stockholm inleds idag den 9 december 2020.

Lucas Lundin 2020
4 december 2020

Fasadgruppen utökar sin konstruktionsavdelning

Fasadgruppen förstärker sin konstruktionsavdelning och anställer ytterligare en konstruktör. Lucas Lundin, byggnadsingenjör med inriktning byggkonstruktion och projektering börjar den 1 december och kommer att utgå från Malmö.

Shutterstock 1229711890
1 december 2020

Fasadgruppen offentliggör prospekt i samband med börsintroduktionen på Nasdaq Stockholm

Fasadgruppen har nu offentliggjort prospektet för erbjudandet och noteringen på Nasdaq Stockholm. Första dag för handel förväntas bli den 9 december 2020.

DSC 3231
24 november 2020

Fasadgruppen avser att noteras på Nasdaq Stockholm

Den 24 november 2020 offentliggjorde Fasadgruppen sin avsikt att genomföra ett erbjudande av Bolagets aktier och att notera aktierna på Nasdaq Stockholm. 

Front Rapid Smartfront Fasadgruppen
20 november 2020

Fasadgruppen har slutfört förvärvet av Frontkoncernen

Fasadgruppen meddelade den 2 oktober 2020 att bolaget ingått avtal om förvärv av Fasadrenoveringar Roland Karlsson i Mälardalen och dess bolag Front RK, rapid hyrställningar samt SmartFront, tillsammans kallade Frontkoncernen. Efter godkännande av Konkurrensverket har nu förvärvet slutförts.

Roxx Fasadgruppen Bild Miklos Molnar Fix
16 november 2020

Doktorandprojekt ska öka kunskapen om tegelfasader

Hur bör man gå tillväga för att ta reda på när det är rationellt påkallat att foga om en tegelfasad – och hur påverkas omfogningens livslängd av arbetsmetod och murbruk?

Shutterstock 462881602
15 oktober 2020

Fasadgruppen söker konstruktör/byggnadsingenjör i Malmö

Är du intresserad av tegel- och murverkskonstruktioner? Fasadgruppen fortsätter att växa och nu utökar vi vår avdelning inom murverkskonstruktion. Vi söker en konstruktör/byggnadsingenjör med placering i Malmö.

Front2
2 oktober 2020

Fasadgruppen stärker sin position i Mälardalen genom förvärv av Frontkoncernen

Fasadgruppen genomför sitt hittills största förvärv genom köpet av Fasadrenoveringar Roland Karlsson i Mälardalen och dess bolag Front RK, rapid hyrställningar samt SmartFront, tillsammans kallade Frontkoncernen. Genom förvärvet utökar Fasadgruppen sin närvaro i Mälardalen och stärker sitt erbjudande med den unika energieffektiviseringslösningen SmartFront.

Nominerade Bidrag
30 september 2020

Fasadgruppens dotterbolag nominerad med två bidrag till Årets Fasad

Valvet Fasad är nominerad till byggbranschens stora pris Årets Fasad med två bidrag, för sin restaurering av Riddaren Astoria och Grev Turegatan 10.

Kv Triton Malmö
29 september 2020

Murpoolen i uppdrag att mura fasaden i ny stadsdel i Malmö hamn

Fasadgruppens dotterbolag Murpoolen har tecknat avtal med Veidekke, om att vara med och bygga upp en del av ett nytt kvarter i Malmö hamn. Projektet innefattar av bland annat kontorslokaler, bostäder och vård- och trygghetsboende.

Cortex
25 september 2020

Fasadgruppen expanderar i Danmark genom förvärv av Cortex

Fasadgruppen fortsätter stärka sin nordiska position genom att förvärva Cortex, ett ledande danskt företag inom fasadunderhåll och renovering.

Dvs Entreprenør
22 september 2020

Fasadgruppen expanderar till Norge genom förvärv av DVS Entreprenør

Fasadgruppen tar nästa steg i sin nordiska expansion genom att förvärva DVS Entreprenør, som är ett av Norges största företag inom fasadrenoveringar.

Stockholm Norrmälarstrand
21 september 2020

Så bevaras äldre arkitektur genom hållbar renovering

Genom att renovera hållbart och med omsorg kan äldre arkitektur bevaras och de kulturhistoriska värdena leva vidare. Med hjälp av en arkitekturpolicy kan en stad växa över tid med plats för både ny och gammal arkitektur i symbios.

Illustration Push
15 september 2020

Håll Nollans säkerhetspush 15/9 kl. 13:00

Den 15 september kl 13:00 stannar ett flertal byggarbetsplatser upp bland Håll Nollans medlemmar runtom i landet och genomför Håll Nollans säkerhetspush - tillsammans för tryggare byggen.

Nytt Nummer Fasadgruppen News Linkedin Fasadgruppen
14 september 2020

Fasadgruppen News - nytt nummer ute nu!

Tredje numret av Fasadgruppens kundtidning är äntligen ute nu! Tidningen bjuder på en blandning av tips, nyheter, reportage om koncernens medarbetare, kunder, samarbetspartners och branschen i stort.

Nordost Gävle
25 augusti 2020

Fasadgruppens dotterbolag totalentreprenör i nominerat bidrag

Valbo Fasad, ett av Fasadgruppens dotterbolag, har varit totalentreprenör i ett av de fyra nominerade projekten i tävlingen Årets bästa renoveringsprojekt 2020.

Glad Sommar Fasadgruppen 2020
3 juli 2020

Glad sommar önskar Fasadgruppen!

Glad sommar önskar vi från Fasadgruppen! Ta hand om varandra, njut av ledigheten och alla vackra fasader!

Gunilla Tomas
26 juni 2020

Två nya ledamöter i styrelsen

Gunilla Öhman och Tomas Georgiadis nya styrelsemedlemmar i Fasadgruppen. 

Team Rynkeby God Morgon
22 juni 2020

Murpoolen sponsor till Team Rynkeby

Fasadgruppens dotterbolag Murpoolen är guldsponsor till Team Rynkeby, som är en del av ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer.

Glad Sommar Fasadgruppen 2020
18 juni 2020

Glad midsommar!

Vi på Fasadgruppen vill önska er alla en underbar midsommar!

Fasadgruppen Led Reklam Hel La Ngsida
15 juni 2020

Fasadgruppen har inlett samarbete med Allsvenskan 2020

Fasadgruppen har ingått samarbete med Fotbollsallsvenskan 2020. Samarbetet innebär att Fasadgruppen Norden AB kommer att exponera sitt varumärke vid 15 matchtillfällen under säsongen med premiärvisning den 17 juni med matchen AIK-IFK Norrköping.

173293 Jpg
9 juni 2020

Hitta lugnet i sommar bland vackra miljöer

Den rådande Coronapandemin har saktat ner hela samhället. Krisen påverkar alla branscher, där många projekt ligger på is. Medan livet för många är på paus och med semestrar som börjar, vill vi inspirera till att uppmärksamma omgivningarna som redan finns. Fasader påverkar humöret mer än man kanske tror.

M9251 2 Se 0997 Low (2)
5 juni 2020

Från murarlärling till VD

Han började som murarlärling på 90-talet på Fasadgruppens dotterbolag STARK Fasadrenovering och har sedan dess tagit steg för steg mot toppen – inom ett och samma företag.

Per Sjöstrand Fasadgruppens Styrelse
18 maj 2020

Per Sjöstrand ny styrelseordförande för Fasadgruppen

Per Sjöstrand, tidigare styrelseledamot i Fasadgruppens styrelse, har i samband med bolagets extrastämma valts till ny styrelseordförande. Detta som ett led i att intensifiera styrelsens arbete och förbereda bolaget inför nästa tillväxtfas. Per Sjöstrand efterträder Lars Nordin på Connecting Capital, som sitter kvar i styrelsen som ledamot.

Shutterstock 755621713
4 maj 2020

Kontorsadministratör sökes till Malmö

Trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta som ”spindeln i nätet”? Våra bolag i Malmö behöver förstärka sitt kontor med en administratör.

Proos Mur Puts
4 maj 2020

Fasadgruppens dotterbolag förvärvar Proos Mur & Puts

Mälardalens Mur & Puts AB, ett av Fasadgruppens dotterbolag, stärker sin verksamhet i Mälardalen genom förvärvet av Proos Mur & Puts AB.

Shutterstock 1021931860 Low
28 april 2020

Internationella Arbetsmiljödagen

I dag uppmärksammas den Internationella Arbetsmiljödagen för att främja säkra, hälsosamma och hållbara arbetsplatser. 

Tulpaner
9 april 2020

Glad Påsk önskar Fasadgruppen

Glad Påsk! Ta hand om varandra, njut av våren och våra vackra fasader!

Istockphoto 658291850 170667A
17 mars 2020

Medvetet hållbarhetsarbete

Genom ett medvetet hållbarhetsarbete, finns bättre förutsättningar för att arbeta vidare med hållbarhetsfrågor. Fasadgruppen vill genom tydliga mål och långsiktighet, bidra till samhällsnyttan. 

Jesper Olsson 3
4 mars 2020

Lärling hos Murpoolen kvalar till Yrkes-SM i murning

För Jesper Olsson 18 år, student och murarlärling, är det bråda dagar. Utöver sin praktik hos Murpoolen i Malmö och studier på Bygg och anläggningsprogrammet, laddar han även för att kvala in till Yrkes-SM i murning.

Shutterstock 146501027 Iso
4 mars 2020

Kvalitets- och Miljöcertifierad koncern

Fasadgruppen fortsätter att satsa och utveckla sin verksamhet och arbetar samtidigt aktivt med miljö och kvalitet. Nu har alla dotterbolag i koncernen blivit godkända och certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Att arbeta systematiskt med fungerande arbetsprocesser inom dessa områden är en prioriterad fråga.

12A
2 mars 2020

Murare och putsare sökes omgående till Kumla

Fasadgruppen växer ytterligare och behöver anställa fler omgående. Vårt dotterbolag Mellansvenska Fasad i Kumla söker murare och putsare omgående.

Fasadgruppen News 2020 01
21 februari 2020

Fasadgruppen News - nytt nummer ute nu!

Andra numret av Fasadgruppens kundtidning är äntligen ute nu! Tidningen erbjuder en blandning av tips, nyheter, reportage om koncernens medarbetare, kunder, samarbetspartners och branschen i stort.

Sterner Stenhus Fb
19 februari 2020

Fasadgruppen förvärvar Sterner Stenhus Fasad

Fasadgruppen, en av Nordens ledande helhetsleverantörer av hållbara fasader, har tecknat avtal om att förvärva fasadverksamheten tillhörande Sterner Stenhus Holding AB.

Dsc0857322
19 februari 2020

Murare sökes omgående till Umeå

Vi expanderar och vårt dotterbolag Ume fasad i Umeå söker fler murare omgående.

Senapsfabriken
18 februari 2020

Mälardalens Mur & Puts får i uppdrag att mura fasaden i Senapsfabriken

Fasadgruppens dotterbolag Mälardalens Mur & Puts har tecknat avtal med NCC om att vara med och bygga upp en del av en ny stadsdel i Kungsängen i norra Uppsala som omvandlas från industriområde till levande bostadsområde.

Shutterstock 119588137 Low
18 februari 2020

Murare sökes omgående i Varberg

Är du den vi söker? Fasadgruppen växer vidare. Vårt dotterbolag Frillesås Mur & Puts i Varberg söker murare omgående.

Fastighetsmässa Low
27 januari 2020

Fasadgruppen på Fastighetsmässan i Malmö

Fasadgruppen ställer återigen ut på Fastighetsmässan. Den här gången i Malmö den 26-27 februari. Det blir en möjlighet att träffa både befintliga och nya kunder samt ett tillfälle att berätta om hur vi, som Sveriges största fasadkoncern med lokalt förankrade bolag, kan hjälpa våra kunder med en trygghet i hela affären.

Hallnollan Logo Blue
24 januari 2020

Fasadgruppen går med i Håll Nollan – samverkan för noll olyckor i byggbranschen

Håll Nollan är en medlemsorganisation som driver utvecklingsarbete inom bygg- och fastighetsbranschen med fokus på säkerhet och arbetsmiljö. Tillsammans arbetar medlemsföretagen mot den gemensamma visionen – att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser.

Shutterstock 1478789801 Low
20 januari 2020

Vi bygger för framtiden

Visionen för oss på Fasadgruppen är att skapa hållbara fasader för att kunna bidra till ett mer varaktigt och beständigt samhälle. Vi ser framför oss ett samhälle med vackra byggnader och god livsmiljö för alla människor.

Casper Tamm Fasadgruppen 2019
7 januari 2020

Fasadgruppen rekryterar Casper Tamm som ny CFO

Fasadgruppen fortsätter att fokusera på tillväxt. Fasadgruppen förstärker företagsledningen genom att utse Casper Tamm som ny CFO. Han kommer närmast från bostadsutvecklingsföretaget SSM Holding AB och tillträder sin tjänst senast under andra kvartalet 2020.

Shutterstock 156011948
20 december 2019

God Jul & Gott Nytt År!

Tack för ett fantastiskt år! Vi önskar alla våra kunder, medarbetare och samarbetspartners en riktigt God Jul & Gott Nytt År!

Dsc0851622 2
16 december 2019

Murare sökes

Vi expanderar och vårt dotterbolag Fasadteknik i Nyköping söker fler murare omgående.

Karlaplans Plåtslageri Ab
13 december 2019

Fasadgruppen går in i nytt segment och förvärvar Karlaplans Plåtslageri

Fasadgruppen har förvärvat Karlaplans Plåtslageri AB i Stockholm och stärker därmed sitt kunderbjudande med en helhetspartner inom plåt och tätskiktsarbeten. Karlaplans Plåtslageri arbetar med de flesta typer av utvändiga plåt och tätskiktsmaterial på tak, fasader, terrasser och gårdar.

Dsc0840622 2
4 december 2019

Fasadgruppen erhåller kulturhantverksstipendier

Kulturhantverksstipendiet 2020 gavs till fem hantverkare inom murning och putsning varav två stipendiater kommer från Fasadgruppens dotterbolag, Valvet Fasad i Stockholm och Mellansvenska Fasad i Kumla. Stipendiet bidrar till att bevara och främja yrkesskickligheten hos murare som krävs för underhållet av historiska byggnader.

Dsc0993922
27 november 2019

Murare och hela murarlag sökes omgående till Stockholm, Uppsala och Norrtälje

Vi expanderar och vårt dotterbolag Mälardalens Mur & Puts söker fler murare eller murarlag omgående.

Peter Andersen
22 november 2019

Milstolpe för Fasadgruppen - expanderar till Danmark och når en miljard i omsättning

Fasadgruppen förvärvar P. Andersen & Søn i Danmark och bildar därmed Nordens största fasadkoncern. P. Andersen & Søn Entreprise A/S är Fasadgruppens första förvärv utanför Sverige. I och med förvärvet passerar även koncernen en miljard i omsättning.

Shutterstock 586034852 (1)
18 november 2019

Därför behöver fasader renoveras regelbundet

Väder och vind, såväl som tidens tand tär på alla fasader i Sverige. Frost- och fuktskador, klotter och sönderfall är alla anledningar till varför renoveringar är nödvändiga. En hel och ren fasad lyfter ett område rejält och är inte bara estetiskt tilltalande, utan kan även ha positiva effekter på samhället.

Fasadforum Hemsida
4 november 2019

Möt oss på Fasadforum

Fasadgruppen finns på plats på Fasadforum den 14 november på Folkets Hus. Fasadforum är en arena för nätverk och kunskap kring fasader som arrangeras av SPEF, branschföreningen för murat och putsat byggande. Dagen bjuder på föreläsare på temat långsiktighet och mingel med folk i branschen.

Instagram Fasadgruppen
23 oktober 2019

Inspirationskonto på Instagram

Fasadgruppen har öppnat ett inspirationskonto på Instagram. Syftet med kontot är att enkelt få se olika referensprojekt i koncernen.

Dsc03464
21 oktober 2019

Kolfiberförstärkning av Helsingborgs Lasarett

Kolfiberförstärkning är smart och kan helt och hållet ersätta stålbalken.

Torsgatan Stark
11 oktober 2019

Fasaden berättar en historia

Efterfrågan på autentiska miljöer är stor. Fastigheternas fasader har stor betydelse för både fastighetsägaren och för hela stadsmiljön. En äldre fasad berättar en historia och ger karaktär till ett område. 

Patrick Perkins 350622 Unsplash
4 oktober 2019

Kontorsassistent sökes till Stockholm

Trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta som ”spindeln i nätet”? Vårt dotterbolag behöver förstärka sitt kontor i Stockholm med en administratör.

Per Sjöstrand Styrelseledamot Fasadgruppen
1 oktober 2019

Instalcos VD Per Sjöstrand om framgångsnycklar, engagemang och rollen i Fasadgruppens styrelse

Närbild av Per Sjöstrand, styrelseledamot i Fasadgruppen, grundare och VD på det börsnoterade företaget Instalco som är en av nordens ledande installationsföretag med 60 olika bolag och en omsättning på närmare 5 miljarder kronor.

Ulrika Dellby Styrelseledamot Fasadgruppen
30 september 2019

Ny styrelseledamot i Fasadgruppen

Styrelsen i Fasadgruppen Sverige AB meddelar att Ulrika Dellby föreslås som ny styrelseledamot. Ulrika Dellby tillträder sitt styrelseuppdrag i oktober.

Jesper Colbrand Karlssons Fasadrenovering
25 september 2019

Muraren Jesper Colbrand om yrket, hantverket och gemenskapen

För Jesper Colbrand 24 år, murare på Karlssons Fasadrenovering, var steget till att utbilda sig till murare inte så långt med tanke på att muraryrket sträcker sig flera generationer bak i tiden.

Åsälvs Mureri
20 september 2019

Fasadgruppens dotterbolag förvärvar Åsälvs Mureri

Frillesås Mur & Puts AB, ett av Fasadgruppens dotterbolag, stärker sin verksamhet i Göteborgsregionen genom förvärvet av Åsälvs Mureri AB. Företaget är idag baserat i Långås, men kommer att flytta in till Frillesås Mur & Puts kontor i Varberg.

Img 7728 Carl Cederqvist
11 september 2019

Fasadgruppens dotterbolag nominerad till Årets Fasad

STARK Fasadrenovering, ett av Fasadgruppens dotterbolag, är nominerad till byggbranschens stora pris Årets Fasad, för sitt gedigna fasadarbete av Grand Hôtel i Stockholm. 

A3cert Iso 9001 14001
9 september 2019

Miljö och kvalitet i fokus

Fasadgruppen fortsätter att utveckla sin verksamhet och arbetar samtidigt aktivt med miljö och kvalitet. Nu är vi godkända och certifierade enligt ISO 9001 och 14001.

Img 9240
4 september 2019

Fasadgruppen växer norrut genom förvärv av Ume fasad AB

Ume fasad AB har gått med i Fasadgruppen och koncernen stärker därmed sin geografiska position i norra Sverige. Huvudsakliga tjänster är murnings- och putsarbeten samt olika typer av renoveringar. Det geografiska upptagningsområdet är Norrland.

Kundtidning Linkedin
27 augusti 2019

Fasadgruppen lanserar kundtidning

Fasadgruppen är inne i en expansiv fas och sedan starten 2016 har mer än 14 bolag inom mur- och putsbranschen gått med i koncernen. Nu lanserar Fasadgruppen ett inspirationsmagasin.

Fastighetsmässan 2019
20 augusti 2019

Fasadgruppen ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg

Fasadgruppen ställer för första gången ut på Fastighetsmässan. Det blir en möjlighet att träffa både befintliga och nya kunder samt ett tillfälle att berätta om hur vi, som Sveriges största fasadkoncern med lokalt förankrade bolag, kan hjälpa våra kunder med en trygghet i hela affären.

Mikael Karlsson Peter Karlsson Fasadteknik
19 augusti 2019

Fortsatt expansion med Fasadteknik i Nyköping

Fasadgruppen har förvärvat Fasadteknik i Nyköping AB och stärker därmed ytterligare sin position i Östra Sverige med geografiskt fokus kring Östergötland, Södermanland och Stockholm.

Foto Mellansvenska Juli 2019
12 augusti 2019

Mellansvenska Fasad går med i Fasadgruppen

Fasadgruppen växer inom mur-och puts genom Mellansvenska Fasad, Lars Svensson AB. Genom Mellansvenska expanderar Fasadgruppen inom affärsområde Väst och blir större inom mur- och puts.

Claes Rosenqvist Fasadgruppen
1 augusti 2019

Fasadgruppen rekryterar Affärsutvecklare

Claes Rosenqvist har anställts som Affärsutvecklare och kommer att fokusera på företagets utveckling och tillväxt i samråd med kunder och samarbetspartners.

Aleksandr Eremin Qfhmriun9g0 Unsplash
11 juli 2019

Glad sommar!

Fasadgruppen önskar kunder och samarbetspartners en riktigt skön och avkopplande sommar!

Helloquence 61189 Unsplash
26 juni 2019

Redovisningsekonom sökes

Är du ekonom? Nu söker vårt dotterbolag Mälardalens Mur & Puts en redovisningsekonom med placering i Kungens kurva.

Strawberries Background Picjumbo Com
20 juni 2019

Glad midsommar!

Glad midsommar önskar vi på Fasadgruppen!

Allt I Murning
14 juni 2019

Fortsatt expansion med Allt i murning i Karlshamn AB

Allt i murning i Karlshamn AB har funnits över 40 år i branschen och utför mur- och putsarbeten, med allt från tegel- och putsfasader till väggar och stommar – både nybyggnationer och renoveringar.

Vinnare V75 Fasadgruppen Beskuren
27 maj 2019

Fasadgruppens delar ut pris på Elitloppet

Missle Hill och kusken Örjan Kilhström vann V75/6 som Fasadgruppen sponsrade igår på Elitloppet.

Img 5497
20 maj 2019

Besök vårt showroom

Välkommen att besöka vårt showroom i Malmö. Här visar vi olika materialval från våra främsta samarbetspartners.

Fasadtvätt Stark
17 maj 2019

Hållbara och rena fasader med ångtvätt

En fasad med grov struktur och hårt ingrodd smuts, blir med 150 graders ånga som ny.

1200Px Elitloppet 2012 002
13 maj 2019

Fasadgruppen V75-partner till Elitloppet

Fasadgruppen har ingått i partnerskap med Elitloppet – ett av världens största och mest prestigefyllda travlopp – och kommer att sponsra ett av V75-loppen.

Per Sjöstrand
6 maj 2019

Per Sjöstrand föreslås som ny ledamot i Fasadgruppens styrelse

Styrelsen i Fasadgruppen Sverige AB meddelar att Per Sjöstrand, VD för Instalco, föreslås som ny styrelseledamot.

Handbollslandslaget
2 maj 2019

Fasadgruppen ny partner till Svenska Handbollslandslaget

Fasadgruppen har ingått i partnerskap med Svenska Handbollslandslaget och stödjer affärsnätverket Framtidslandslaget som är ett nätverk som förenar affärsnytta med svensk landslagshandboll.

Patrick Perkins 350622 Unsplash
30 april 2019

Administratör sökes till Varberg

Trivs du med varierande uppgifter och vill arbeta som ”spindeln i nätet” ? Vårt dotterbolag behöver förstärka sitt kontor i Varberg med en administratör.

Glad Påsk Hemsida1
18 april 2019

Glad påsk!

Glad påsk önskar vi på Fasadgruppen!

Anders Drakes 1200Px
15 april 2019

Fasadgruppen rekryterar Anders Drakes som Senior Rådgivare

Anders Drakes är en rutinerad och erfaren förgrundsfigur inom den svenska fasadvärlden och har under lång tid varit verksam inom Puts- och Plattsättningsaktiebolaget som VD och delägare. På Fasadgruppen kommer han arbeta som Senior Rådgivare.

Kvarteret Bävern Trelleborg4
9 april 2019

Prisbelönt bygge i Trelleborg

Murpoolen och Malmö Mur & Puts, har i samarbete med Midroc och Alsingevallen, murat 3 flerbostadshus med 60 bostäder i centrala Trelleborg.

Munksjön Karlssons Fasad Fasadgruppen 5
8 april 2019

Hållbara och vackra fasader i Jönköping

Karlssons Fasadrenovering har i uppdrag och samarbete med Peab, slutfört en energieffektiv och fuktsäker fasadbyggnation i Jönköping.

Parafriidrotts Vm London 2017 15
2 april 2019

Fasadgruppen stödjer Svenska Parasportförbundet

Vår ambition är att arbeta långsiktigt och hållbart i allt vi gör och i alla våra samarbeten. Det gör vi för att vi aktivt vill medverka till en positiv utveckling för vårt samhälle och nästa generation. Därför har Fasadgruppen valt att stödja det Svenska Parasportförbundet.

Img 5280 1
29 mars 2019

Fasadgruppen växer med balkongrenoveringsbolag

Simtuna har tillsammans med grundaren Björn Selldén i spetsen, mer än 25 års erfarenhet av alla typer av betongrenoveringar med huvudsaklig inriktning mot balkongarbeten och loftgångsarbeten. Simtuna har en stark tjänsteplattform och position i Stockholmsområdet.

Tegelkärra
20 mars 2019

Eldrivna tegelkärror till Fasadgruppen

Fasadgruppen investerar i eldrivna tegelkärror för en hållbar arbetsmiljö.

Fredrikskyrka Karlskrona
21 februari 2019

Invändig renovering av Fredrikskyrkan

Karlssons Fasadrenovering har gjort en fantastisk invändig renovering av Fredrikskyrkan i Karlskrona.

Valvet 1 2 C0m25y50k0
13 februari 2019

Valvet Fasad

Fasadgruppen lanserar Valvet Fasad

Pål Warolin
4 februari 2019

Ny VD & Koncernchef

Fasadgruppens styrelse har utsett Pål Warolin till VD och koncernchef för Fasadgruppen från och med den 4 februari 2019.

Screen Shot 2018 11 22 At 192004
22 november 2018

Fasadforum 2018

Branschföreningen för murat- och putsat byggande, SPEF, anordnade sitt första Fasadforum på Moderna Muséet i Stockholm där Fasadgruppen deltog som utställare.

Niclas Ek Malmo Mur Puts Spef
29 oktober 2018

SPEF lanserar film med Malmö Mur & Puts medverkande

Klicka på "Läs mer" för att hitta länken till videon.

Frillesas Png3
25 oktober 2018

Frillesås Mur & Puts ansluter till Fasadgruppen

Frillesås Mur & Puts grundades 1989 med Morgan Dragstedt i spetsen och har sedan dess utfört mur- och putsarbeten, med allt från tegel- och putsfasader till väggar och stommar, vid nybyggnationer och renoveringar runt om i Halland och Göteborg. Idag drivs företaget av Morgan Dragstedt och Björn Ande

Valbo Fasad2
19 oktober 2018

Valbo Fasad går med i Fasadgruppen

Valbo Fasad grundades av Ingvar Eriksson på 1970-talet och har sedan dess i huvudsak bedrivit puts och murningsarbeten. Idag drivs företaget av Andreas Bendrik och Jonas Glaas och omsätter ca 100 miljoner med ca 50 medarbetare.

Anders2
10 oktober 2018

Fasadgruppen rekryterar ny Inköps- och Försäljningschef

Som ett led i vår fortsatta satsning av att centralisera vissa funktioner inom koncernen, har vi anställt Anders Planensten som Inköps- och Försäljningschef.

Tempimageforsave
4 oktober 2018

Ny Marknadschef för Fasadgruppen

Som ett led i vår satsning av att centralisera vissa funktioner inom koncernen, har vi anställt Michèle Ferrari som marknadschef med start den 8 januari.

Gruppbild 380X2841
3 oktober 2018

Connecting Capital förvärvar majoriteten i Fasadgruppen Sverige AB

Stockholm, 12 juni 2018 - Connecting Capital Sweden AB är ett familjekontrollerat investeringsföretag som idag har förvärvat 57,9 % av Fasadgruppen Sverige AB (”Fasadgruppen”).

3D3817 4C05c6b16e384b3799cf5d1e3e5e1d95 Mv2

Fasadgruppen växer med ytterligare ett förvärv

Fasadgruppen växer i Malmöområdet/Skåne genom förvärv av Malmö Mur & Puts. Bolaget utför mur- och putsarbeten inom nybyggnation och renovering.

3D3817 C8e8e45d4aee4d3ca2dd144ec56002ec Mv2

Fasadgruppen tar rikstäckande grepp - ny position i Västsverige!

Fasadgruppen Sverige befäster sin position som marknadsledare inom fasadbranschen och blir nu störst, inte bara till geografisk täckning utan även till omsättning. Genom förvärv av Johns Bygg & Fasad, med säte i Göteborg, så fortsätter den strategiska tillväxten. Nu hanterar vi entreprenaduppdrag i hela Sverige.