Balkongrenovering

Funderar du på att bygga ut, renovera eller glasa in balkongerna på en fastighet? Fasaden är tillsammans med balkong, tak och fönster de delar som skyddar din fastighet mot omvärldens påverkan i form av väder, vind, UV-strålning från solljus med mera. Balkongerna är bra att se över i samband med en fasadrenovering eller tilläggsisolering.

Vi är en helhetsleverantör och erbjuder tjänster i toppklass inom fasadrenovering, energibesparing, fönsterbyten, balkong- och takrenovering. 

 

När och hur ofta ska man renovera balkongen?

Efter cirka 50 år brukar det vara dags att renovera själva balkongplattan. Då behöver både betongen och infästningarna en upprustning efter att ha varit hårt utsatta för väder och vind.

När det väl är dags att rusta upp balkongerna på fastigheten, är det också ett utmärkt tillfälle att bygga ut balkongerna. Bara en 30 centimeter bredare balkong skapar en helt annan rumskänsla.

I samband med en balkongrenovering kan ni också välja att glasa in balkongerna. Inglasade balkonger skapar ett helt nytt användningsområde för dem i och med att de då går att sitta på året runt. En inglasad balkong har många fördelar. 

 

Klimatsmarta val vid renovering

Genom att glasa in balkongerna och bygga in balkongerna kan man vinna flera fördelar, både för de boende och för en bostadsrättsförening. Att en inglasning skyddar balkongen och fastighetens fasad mot väder, damm, pollen, smuts och vind är självklart. Underhållet på balkongerna blir även mindre med inglasade och inbyggda balkonger. 

Lägre uppvärmningskostnad
Ur ett hållbarhetsperspektiv kan det vara en bra investering med inglasade balkonger. Vad många inte vet är att en inglasad balkong också kan sänka fastighetens uppvärmningskostnader med upp till 20 procent. Balkongens luckor och luft fungerar nämligen som isolering, vilket gör att tilluften värms upp innan den når in i lägenheten. Effekten av detta blir minskat golvdrag och höjd inomhustemperatur.

 

En koncern som kan fasader

Fasadgruppen är ett utpräglat hantverksbolag med över 2000 medarbetare och gedigen erfarenhet i fasadbranschen. 

Det tillsammans med utvecklade arbetsprocesser, skapar vi en kostnadseffektiv organisation med tydlig ansvarsfördelning som levererar högsta kvalitet i tid. Våra arbetsområden handlar om alla typer av fasadbyggnationer och vi är med vid nyproduktion, ombyggnation och renovering. 

Helhetsleverantör med ansvar från början till slut
Vårt arbetsområde innefattar alla typer av fasadbyggnationer och vi är med vid nyproduktion, ombyggnation och renovering.  Vi är med i hela processen från konsultation, produktionsledning av bygget, administration till färdig produkt.

 

Hur kan vi hjälpa dig?

Många av våra kunder är bostadsrättsföreningar, fastighetsförvaltare, fastighetsägare, konsulter, arkitekter och byggbolag som ha ett behov av att renovera fasaden. 

Tveka inte att kontakta oss för mer information och en kostnadsfri offert på alla uppdrag. 

För ett hållbart arbete och trygghet i hela affären!

 


Senast uppdaterad 04 januari 2023