Medarbetare

Peter Andersen (1)

PETER ANDERSEN

Affärsområdeschef Danmark

+45 4581 0090

Peter Andersen har mångårig erfarenhet av fasadbranschen och har de senaste åren varit VD för P. Andersen & Son som ligger i Lejre utanför Köpenhamn. Peter ska leda och vidareutveckla Fasadgruppens erbjudande i Danmark.

Favoritfasad: Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København 

Mattias Widmark Frilagd

MATTIAS WIDMARK

Kvalitets- och Miljösamordnare (KMS)

+ 46 (0)70-538 06 38

Mattias Widmark har i uppdrag som Kvalitets- och Miljösamordnare hos Fasadgruppen att verka för att höja Kvalitet och Miljö i koncernen. Sedan tidigt 90-tal har Mattias varit verksam som revisionsledare hos några av de största certifieringsorganen i landet och även varit Kvalitets- och Miljösamordnare i ett flertal bolag.

Favoritfasad: Engelbrektskyrkan

Anders Drakes Frilagd Fasadgruppen

ANDERS DRAKES

Senior Rådgivare

+46 (0) 70-656 09 30

Anders Drakes har i uppdrag som Senior Rådgivare hos Fasadgruppen att verka för att utöka statusen för det traditionella muraryrket och då bland annat initiera Gesäll- samt Murarmästarprov. Detta så att de lokala bolagen inom Fasadgruppen bemannas med både Murargesäller och Murarmästare inom en snar framtid.

Favoritfasad: S:t Jacobs Kyrka Kungsträdgården

Anne Lilleroth (1)

ANNE LILLlEROTH

Koncernredovisningschef

+46 (0) 73 546 71 47

Anne Lillieroth har arbetserfarenhet från roller inom både redovisning- och controllerfunktionen i internationella koncerner. Har bland annat arbetat på Saab Marine Electronics/Emerson, Plastal, Staples och nu senast Elos Medtech. Utgår ifrån Göteborg och Stockholm.

Favoritfasad: Burj al Arab

Ingela Sandström

INGELA SANDSTRÖM

Ekonomichef Fasadgruppen Öst

+46 (0) 73 973 96 27

Ingela Sandström arbetar som ekonomichef för våra bolag i Fasadgruppen Öst. Hon arbetade tidigare som ekonomiansvarig på Karlaplans Plåtslageri.

Favoritfasad: Helsingfors Domkyrka

DSC0371022

TINA VIREBRAND

Ekonomichef Fasadgruppen Syd

+46 (0) 70-370 24 68

Tina Virebrand arbetar som ekonomichef för våra bolag i Fasadgruppen Syd sedan 2017. Tina har lång erfarenhet i branschen och är placerad i Ädelfors hos Karlssons Fasadrenovering, där hon började arbeta 2009. 

Favoritfasad: Sixtinska kapellet

Karin Forsman Hemsida

KARIN FORSMAN

Ekonomichef Fasadgruppen Väst

+46 (0) 70-294 99 58

Karin Forsman arbetar som ekonomichef för våra bolag i Fasadgruppen Väst samt även Danmark & Norge. Karin har en lång bakgrund som ekonomichef i olika branscher och kommer närmast från byggbranschen där hon arbetat som CFO hos Aarsleff under 9 år.

Favoritfasad: Parc Guell, Barcelona

Helene Andersson22

HELENE ANDERSSON

Ekonomichef Fasadgruppen Norr

+46 (0) 70–543 05 25

Helene Andersson arbetar som ekonomichef för våra bolag i Fasadgruppen Norr. Helene har lång erfarenhet i branschen och är placerad i Gävle hos Valbo Fasad. 

Favoritfasad

Adam Hempel Fasadgruppen

ADAM HEMPEL PREIHOLT

Huvudkonstruktör

+46 (0) 73-062 55 62

Adam Hempel är utbildad byggnadsingenjör vid Högskolan i Jönköping. Efter skolan började Adam att arbeta hos en tegeltillverkare under några år med inriktning av konstruktion och projektering av olika sorters tegelbyggnader. Adam supportar dotterbolagen i olika projekt. 

Favoritfasad: Gamla brandstationen i Jönköping

Lucas Lundin

LUCAS LUNDIN

Konstruktör

+46 (0) 73-845 14 48

Lucas Lundin är nyutexaminerad byggnadsingenjör med inriktning byggkonstruktion och projektering från Högskolan i Halmstad. Lucas supportar dotterbolagen i olika projekt. 

Favoritfasad: Colosseum i Rom 

Niklas

NIKLAS MCPHERSON

Konstruktör

+46 (0) 73-063 99 10

Niklas McPherson har arbetat som murare i 5 år och har sedan studerat på Högskoleingenjörsutbildningen på Malmöuniversitet med inriktning Byggteknik. Niklas supportar dotterbolagen i olika projekt. 

Favoritfasad: Fjordenhus, Danmark