Ledning

Martin Jacobsson

MARTIN JACOBSSON

VD och koncernchef

+46 (0) 72 556 42 28

Martin Jacobsson är VD och koncernchef på Fasadgruppen sedan maj-23. Han har innan dess varit vice VD och förvärvschef i koncernen. Tidigare har han arbetat på Handelsbanken Capital Markets. Han har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Lunds Tekniska Högskola.

Favoritfasad: Drottningholms Slott

Casper Tamm (1)

CASPER TAMM

CFO

+46 (0) 73 820 00 07

Casper Tamm har mångårig erfarenhet i rollen som ekonomi- och finansdirektör, bland annat från den internationella Dow-koncernen, Teracom och Swedol. Han kommer närmast från SSM Holding AB och har erfarenhet av företagsförvärv, expansion, nyemissionsprocesser och noterad bolagsmiljö.

Favoritfasad: Arvfurstens Palats

Adrian Westman (1)

ADRIAN WESTMAN

IR- och hållbarhetschef

+46 (0) 73 509 04 00

Adrian har omfattande erfarenhet från kommunikations- och IR-arbete, och har tidigare bland annat varit informationschef på SBAB samt IR-chef för Evolution, Instalco och SBB.

Favoritfasad: Johannes kyrka

Michèle Ferrari

MICHÈLE FERRARI

Marknadschef

+46 (0) 70 787 78 76

Michèle Ferrari har lång och bred erfarenhet av marknadsföring, grafisk formgivning och projektledning från bland annat IT- och elgrossistbranschen inom företag som Dustin Group och Rexel. Hon har en bland annat en kandidatexamen i marknadskommunikation, studerat på Sorbonne i Paris och arbetat inom EU i Bryssel.

Favoritfasad: Stenbockska palatset

Anders Planensten

ANDERS PLANENSTEN

Inköpschef

+46 (0) 70 735 23 13

Anders Planenesten har lång bakgrund i fasadbranschen och har tidigare bland annat arbetat som marknads- och försäljningschef på Randers Tegel AB. Över 30 års erfarenhet inom mur- och putsbranschen och arbetar idag med inköp och försäljning.

Favoritfasad: Anfield Road

Jennie Sundberg.2

JENNIE SUNDBERG

HR-chef

+46 (0) 72 550 66 76

Jennie Sundberg har mångårig erfarenhet av personalarbete och arbetsmiljöfrågor på ledningsnivå. Hon har tidigare arbetat som HR-chef på Peab Byggservice med olika förändringsprojekt och senast som HR-ansvarig på Karolinska Universitetssjukhuset.

Favoritfasad: Katedralen i Florens

Peter Polland (1)

PETER POLLAND

Affärsområdeschef NordÖst och Finland

+46 (0) 73-823 09 96

Peter Polland arbetar med att vidareutveckla Fasadgruppens erbjudande i öst samt säkerställa samarbetet och utväxlingen mellan bolagen i koncernen. Han har mångårig erfarenhet av branschen och kommer närmast från rollen som arbetschef inom Peab Byggservice med ansvar för olika utförandeentreprenader.

Favoritfasad: Stockholms Stadion

Johan Claesson (2)

JOHAN CLAESSON

Affärsområdeschef SydVäst och Norge

+46 (0) 73 808 33 39

Johan Claesson har mångårig erfarenhet av branschen och kommer närmast från rollen som Affärsområdeschef på STO Scandinavia AB, där han hade ekonomiskt och tekniskt ansvar i Norden.

Favoritfasad: MP09 Black Panther

Peter Andersen (4)

PETER ANDERSEN

Affärsområdeschef Danmark

+45 4581 0090

Peter Andersen har mångårig erfarenhet av fasadbranschen och har de senaste åren varit VD för P. Andersen & Son som ligger i Lejre utanför Köpenhamn. Peter ska leda och vidareutveckla Fasadgruppens erbjudande i Danmark.

Favoritfasad: Grundtvigs Kirke på Bispebjerg i København