Ledning

Pål Warolin Fasadgruppen

PÅL WAROLIN

VD och koncernchef

+46 (0) 70 925 52 01

Pål Warolin är VD och koncernchef för Fasadgruppen. Han har en bred erfarenhet med ledande befattningar såsom försäljningschef, VD, koncernchef samt styrelsearbete inom flertalet branscher. Pål har en kandidatexamen som företagsingenjör.

Favoritfasad: Palacehuset Göteborg

Martin Jacobsson Fasadgruppen

MARTIN JACOBSSON

Vice VD och förvärvschef

+46 (0) 72 556 42 28

Martin Jacobsson är vice VD på Fasadgruppen. Han arbetade tidigare på Handelsbanken Capital Markets. Han har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Lunds Tekniska Högskola.

Favoritfasad: Drottningholms Slott

Casper Tamm

CASPER TAMM

CFO

+46 (0) 73 820 00 07

Casper Tamm har mångårig erfarenhet i rollen som ekonomi- och finansdirektör, bland annat från den internationella Dow-koncernen, Teracom och Swedol. Han kommer närmast från SSM Holding AB och har erfarenhet av företagsförvärv, expansion, nyemissionsprocesser och noterad bolagsmiljö.

Favoritfasad: Arvfurstens Palats

Adrian Westman

ADRIAN WESTMAN

IR-chef

+46 (0) 73 509 04 00

Adrian har omfattande erfarenhet från kommunikations- och IR-arbete, och har tidigare bland annat varit informationschef på SBAB samt IR-chef för Evolution, Instalco och SBB.

Favoritfasad: Johannes kyrka

Michele Ferrari Fasadgruppen Ram

MICHÈLE FERRARI

Marknadschef

+46 (0) 70 787 78 76

Michèle Ferrari har lång och bred erfarenhet av marknadsföring, grafisk formgivning och projektledning från bland annat IT- och elgrossistbranschen inom företag som Dustin Group och Rexel. Hon har en bland annat en kandidatexamen i marknadskommunikation, studerat på Sorbonne i Paris och arbetat inom EU i Bryssel.

Favoritfasad: Stenbockska palatset

5R0a8616 1 Cut Hemsida1

ANDERS PLANENSTEN

Inköpschef

+46 (0) 70 735 23 13

Anders Planenesten har lång bakgrund i fasadbranschen och har tidigare bland annat arbetat som marknads- och försäljningschef på Randers Tegel AB. Över 30 års erfarenhet inom mur- och putsbranschen och arbetar idag med inköp och försäljning.

Favoritfasad: Anfield Road

Jennie S (1)

JENNIE SUNDBERG

HR-chef

+46 (0) 72 550 66 76

Jennie Sundberg har mångårig erfarenhet av personalarbete och arbetsmiljöfrågor på ledningsnivå. Hon har tidigare arbetat som HR-chef på Peab Byggservice med olika förändringsprojekt och senast som HR-ansvarig på Karolinska Universitetssjukhuset.

Favoritfasad: Katedralen i Florens

Peter Polland

PETER POLLAND

Affärsområdeschef Öst

+46 (0) 73-823 09 96

Peter Polland arbetar med att vidareutveckla Fasadgruppens erbjudande i öst samt säkerställa samarbetet och utväxlingen mellan bolagen i koncernen. Han har mångårig erfarenhet av branschen och kommer närmast från rollen som arbetschef inom Peab Byggservice med ansvar för olika utförandeentreprenader.

Favoritfasad: Vasilijkatedralen i Moskva

Andreas Bendrik Fasadgruppen

ANDREAS BENDRIK

Affärsområdeschef Norr

+46 (0) 70 634 41 02

Andreas Bendrik är Affärsområdesansvarig för Fasadgruppen Norr samt VD på Valbo Fasad i Gävle. Han axlar i det helhetsansvaret för verksamheten. Andreas har varit i fasadbranschen i många år och har gedigen erfarenhet av fasadinstallation.

Favoritfasad: S:t Eriks torn 

Mats Karlsson Fasadgruppen

MATS KARLSSON

Affärsområdeschef Syd

+46 (0) 70 667 20 52

Mats Karlsson är Affärsområdeschef för Fasadgruppen Syd och där även Fasadgruppen i Danmark ingår. Han har tidigare varit VD på Karlssons Fasadrenovering i Ädelfors över 20 år och totalt i fasadbranschen i 30 år. Han har därmed stor erfarenhet av branschen. 

Favoritfasad: Colosseum i Rom

Johan Claesson

JOHAN CLAESSON

Affärsområdeschef Väst

+46 (0) 73 808 33 39

Johan Claesson har mångårig erfarenhet av branschen och kommer närmast från rollen som Affärsområdeschef på STO Scandinavia AB, där han hade ekonomiskt och tekniskt ansvar i Norden.

Favoritfasad: MP09 Black Panther