Våra medarbetare

På Fasadgruppen arbetar idag mer än 1500 personer och styrkan i koncernen ligger i våra medarbetares samlade kompetens. Vi är alla med och skapar hållbara och vackra städer i vår historia. Våra medarbetare är vår stora styrka. Här berättar några av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss:

Carl Cederqvist, Projektledare Valvet Fasad

Carl Cederqvist, Projektledare Valvet Fasad

Viktigt att bemöta och förstå kundens behov

"Att arbeta som projektledare inom fasad innebär ett stort ansvar, vilket både är utmanande och väldigt roligt. Det gäller att vara drivande och ledande i hela processen och inställd på att alla dagar ser olika ut. Att dessutom arbeta med äldre kulturfastigheter kan ibland innebära en utmaning i sig då byggnaderna är gamla och ibland i väldigt dåligt skick. Här får jag ofta en fördel av att ingå i en stor koncern som Fasadgruppen, då vi tillämpar best practice för att utveckla metoder och processer i vår dagliga verksamhet. 

Kundkontakten är även en stor del av min vardag och en viktig pusselbit för att förstå och bemöta kunders behov, genom en konstruktiv och förtroendefull dialog. Att få bidra till att ett projekt går från ett första arbetsmöte med ibland 100 personer inblandade, till leverans av en hållbar och vacker fasad mitt inne i Stockholm är en oslagbart bra känsla. Att få bidra till att ett projekt går från ett första arbetsmöte med ibland 100 personer inblandade, till leverans av en hållbar och vacker fasad mitt inne i Stockholm är en oslagbart bra känsla".

 

Björn Andersson, Kalkyl Frillesås Mur & Puts

Björn Andersson, Kalkyl Frillesås Mur & Puts

En hållbar budget är utmaningen i varje projekt

"Att ta fram anbud för olika projekt är väldigt varierande och roligt jobb. När man gör en kostnadsberäkning behöver man ta hänsyn till alla kostnader och all information i ett projekt, oavsett om det är en nyproduktion eller renovering. Det är A och O för att skapa en hållbar budget och minimera oförutsedda kostnader.

Det gäller veta vad det finns för risker i ett anbud och att räkna på rätt typ av projekt. Det gäller framförallt att tidigt identifiera problemområden och göra täta avstämningar under projektets gång".

 

Roger Seaton Berg, Murare och fasadputsare Valvet Fasad

Roger Seaton Berg, Murare och fasadputsare Valvet Fasad

Äldre fasader vittnar om en förfluten tid

"Att arbeta som murare handlar inte enbart om att mura och putsa fasader utan mer om detaljerna i varje fastighet. En rolig utmaning med äldre fasader är att förstå hur fasaden från början var uttänkt och utan befintliga ritningar, försöka återskapa den. Att sedan göra om detaljerna med samma metoder som när den utfördes från början, för ett så perfekt resultat som möjligt är både roligt och svårt. Det gäller att planera noggrant alla moment, samarbeta och ha en stor dos av tålamod. Håller man därutöver tidsplan och budget, så är man i hamn.

En fasad för mig betyder kunskap och stolthet. Äldre fasader berättar en historia, ger karaktär till ett område och vittnar om en förfluten tid”.

 

Jesper Colbrand, Murare och fasadputsare Karlssons Fasadrenovering

Jesper Colbrand, Murare och fasadputsare Karlssons Fasadrenovering

Varierande arbete med stor frihet under ansvar

"Det är många olika delar när man murar en fasad, vilket gör det väldigt roligt och varierande. Det krävs noggranna förberedelser, så att allt blir rakt, rätt uträknat och i lod i slutändan. Mycket av arbetet sker för hand, det finns inga maskiner som löser hela förloppet utan det är äkta hantverk.

Det bästa med arbetet tycker jag är att man får jobba fysiskt och vara med att skapa ett hantverk som kräver både teknik och kunskap. Det färdiga resultatet beror i högsta grad av murarens yrkeskunskap och individuella förmåga, vilket är extra roligt.

Vi har väldigt bra arbetsmiljö och jag tycker att vi har väldigt roligt på byggena. Vi har bra gemenskap och skojar mycket, vilket bidrar till bra en bra företagskultur, vilket även får de tunga dagarna att flyta på bra."

Läs mer om Jesper Colbrand här.

Senast uppdaterad 12 januari 2022