Publicerad 2019-08-19

Fortsatt expansion med Fasadteknik i Nyköping

Fasadteknik i Nyköping AB har funnits 25 år i branschen och utför främst mur- och putsarbeten samt balkongrenoveringar och plattsättning. Objekten varierar från slott och kulturbyggnader till industribyggnader, flerfamiljshus och villor. Idag drivs företaget av Peter Karlsson tillsammans med Tobias Karlsson och omsätter runt 35 miljoner kronor med ett 15-tal mycket erfarna medarbetare.


Ledningen i Fasadteknik i Nyköping AB kommer att vara kvar och verka inom Fasadgruppen som delägare och fortsatt driva och utveckla verksamheten med samma engagemang som tidigare.

”Vi satsar på förvärv som kompletterar övriga bolag i koncernen och Fasadteknik i Nyköping utgör ett perfekt tillskott till Fasadgruppen. Det är ett bolag med lång tid i branschen som går i linje med vår företagskultur och som levererar hög kvalitet. Genom Fasadteknik öppnas nya och spännande möjligheter att utvinna skalfördelar i organisationen med ännu fler drivna kollegor inom koncernen, säger Pål Warolin, VD för Fasadgruppen”.

Fasadgruppen förvärvar 100 procent av aktierna i Fasadteknik i Nyköping AB.

”Som enskild entreprenörsfirma ser vi fram emot att arbeta i ett större sammanhang och ser stora möjligheter att ta nästa steg i vår utveckling och vårt erbjudande till våra kunder. Fasadgruppen är i en spännande och expansiv fas och vi ser fram emot att vara med på den här resan. Att gå in i Fasadgruppen känns som ett naturligt nästa steg för oss, säger Peter Karlsson, VD Fasadteknik i Nyköping AB.”

För mer information, vänligen kontakta:

Pål Warolin, VD Fasadgruppen Sverige AB, tel. 070-925 52 01.
Peter Karlsson, VD Fasadteknik i Nyköping AB, tel. 0706-45 17 30.

Läs mer på: fasadteknik.se

 

Fasadgruppen Sverige AB är Sveriges enda rikstäckande helhetsleverantör av hållbara fasader med lokal närvaro, konkurrenskraftiga priser och gedigen erfarenhet av fasader. Verksamheten bygger på lokalt förankrade entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens. Vi arbetar på nordiska marknaden och våra huvudsakliga kunder är fastighetsägare, byggbolag, fastighetsförvaltare, konsulter, bostadsrättsföreningar, stat, kommun och landsting.

Fasadgruppen är i en expansiv fas och marknadsledande i branschen. Koncernen omsätter 970 Mkr och har cirka 500 anställda. Huvudkontoret finns i Stockholm.