Publicerad 2019-09-04

Ume fasad AB har gått med i Fasadgruppen och koncernen stärker därmed sin geografiska position i norra Sverige. Huvudsakliga tjänster är murnings- och putsarbeten samt olika typer av renoveringar. Det geografiska upptagningsområdet är Norrland.

Idag drivs företaget av Jörgen Jakobsson och ledningen i bolaget kommer att vara kvar och verka inom Fasadgruppen och fortsatt driva och utveckla verksamheten med samma engagemang som tidigare.

”Med Ume fasad breddar Fasadgruppen sitt erbjudande geografiskt och tar ett geografiskt kliv norrut och stärker sin marknadsposition i Norrland. Efterfrågan efter skickliga hantverkare är stor och det är ett bolag som besitter gedigen erfarenhet i branschen, säger Pål Warolin, VD för Fasadgruppen”.

Fasadgruppen förvärvar 100 procent av aktierna i Ume fasad AB. Genom förvärvet förstärker Fasadgruppen sin marknadsposition i Västerbotten och Norrland.

”Vi är ett företag med duktiga hantverkare med gedigen erfarenhet och jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot att ingå i en koncern med många bolag inom samma verksamhetsområde. Jag är övertygad om att även vi som firma kommer att kunna tillföra viktiga bitar till helheten och övriga bolag i koncernen, säger Jörgen Jakobsson, VD Ume fasad AB.”

För mer information, vänligen kontakta:

Pål Warolin, VD Fasadgruppen Sverige AB, tel. 070-925 52 01.
Jörgen Jakobsson, VD Ume fasad AB, tel. 076-800 40 88.

Fasadgruppen Sverige AB är Sveriges enda rikstäckande helhetsleverantör med lokal förankring, konkurrenskraftiga priser och gedigen erfarenhet av fasader. Verksamheten bygger på lokalt förankrade entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens. Våra huvudsakliga kunder är fastighetsägare, byggbolag, fastighetsförvaltare, konsulter, bostadsrättsföreningar, stat, kommun och landsting.

Fasadgruppen är i en expansiv fas och marknadsledande i branschen. Koncernen omsätter cirka 980 Mkr och har cirka 500 anställda. Huvudkontoret finns i Stockholm.