Publicerad 2019-03-29

Simtuna, med huvudkontor i Bro norr om Stockholm bedriver sin verksamhet i Stockholm med omnejd och med Björn Selldén som VD. Kunderna utgörs framförallt av bostadsrättsföreningar och för verksamhetsåret 2018 uppgick omsättningen till cirka 65 miljoner kronor.

”Med Simtuna expanderar Fasadgruppen och går in i ett nytt affärssegment. Inom gruppen finns en lång och gedigen erfarenhet av totalentreprenad när det gäller olika typer av betongprojekt och nu blir vi ännu starkare. Simtuna kompletterar övriga bolag i koncernen väl och vi kommer därmed kunna erbjuda kunden ett ännu bredare utbud av tjänster, säger Pål Warolin, VD för Fasadgruppen”.

Bolaget kommer fortsatt att driva och utveckla verksamheten med samma engagemang som tidigare. Ledningen kommer att vara kvar och kommer även verka inom Fasadgruppen som delägare.

”Vi har lång och gedigen erfarenhet inom betongarbeten och därmed upparbetat kontaktnät med långsiktiga samarbetspartners och kundrelationer. Fasadgruppen och Simtuna kompletterar varandra mycket väl och jag tror att vi tillsammans blir ett ännu bättre och tryggare val för kunden, säger Björn Selldén, VD för Simtuna.”

För mer information, vänligen kontakta:

Pål Warolin, VD Fasadgruppen Sverige AB, tel. 070-925 52 01.

Björn Selldén, VD Simtuna Bygg & Betong Teknik AB, tel. 070-945 72 00.

Fasadgruppen Sverige AB är Sveriges enda rikstäckande helhetsleverantör med lokal förankring, konkurrenskraftiga priser och gedigen erfarenhet av fasader. Verksamheten bygger på lokalt förankrade entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens. Våra huvudsakliga kunder är fastighetsägare, byggbolag, fastighetsförvaltare, konsulter, bostadsrättsföreningar, stat, kommun och landsting. Fasadgruppen är i en expansiv fas och marknadsledande i branschen. Koncernen omsatte 865 Mkr (2018) och har cirka 425 anställda. Huvudkontoret finns i Stockholm.